Skrevet d. 26.10.2014

Høje-Taastrup Kulturhistorie

Historien omkring Høje Taastrup kommunens udvikling er forholdsvis kort.
Taastrup og Hedehusene blev grundlagt, da jernbanen kom til området i 1847. De to byer har udviklet sig efter behov som handels-, industri- og servicesamfund. Før den tid, var der i kommunen en række små landsbyer mere eller mindre udbygget.

Men i kommunens udviklingsperioden igennem de sidste 150 år, er der alligevel sket mange ting, som er værd at bevare for de kommende generationer.
Det udgør vores kulturhistoriske arv, som vi bør værne om. Det består af fortællinger, beskrivelser, billeder, filmstykker m. m.
De ligger i forskellige arkiver, hos samlere, i en skuffe eller andre steder, og er kun tilgængelige hvis man opsøger dem.

I Høje Taastrup Turistforening har vi besluttet at samle og formidle kommunens kulturhistoriske arv, via foreningens hjemmeside.
Vi er begyndt ar samle de historier, billeder og video vi kender til, og at publicere dem  efter en klassificering.
I databasen registrerer vi tingene efter emner, stedet og tiden, med andre ord: hvad, hvor og hvornår de er sket. Det giver muligheden for at søge efter disse parametre, hvilket vi synes det er interessant.

Men vigtigt: de besøgende har muligheden for selv at indsende materiale, således at samlingen bliver større og mere interessant for alle.
Prøv at se de foreløbige resultater på hjemmesiden: klik på Høje-Taastrup før og nu.

Send dine egne historier, billeder og video og hvis du finder fejl eller har supplement, så skriv til os.

Vi regner med din deltagelse.

På foreningens vegne
Claudio Pannicelli